راهنمای خرید تلویزیون

کیفیت HD چیست؟

کیفیت HD چیست؟

آیا آن چیزی که شما از یک تلویزیون یا هر نوع نمایشگر دیگری انتظار و توقع دارید، در وهله اول چیزی جز کیفیت بالای تصویر است؟ مطمئناً خیر. از طرفی پارامتر های زیاد دیگری در خرید تلویزیون تأثیر گذار هستند؛ برای مثال اندازه تلویزیون، سیستم صوتی و یا دیگر امکانات جانبی، مواردی هستند که در خرید شما دخیل هستند. اما شما قطعا علاقه به خرید نمایشگری ندارید که در آن فیلم ها با وضوح پایین پخش شوند.

موضوعی که در این مقاله قصد صحبت درباره آن را داریم پارامتر کیفیت تصویر در انواع مانیتور ها و تلویزیون ها است. اگر شما هم بار ها کلماتی مثل HD، Full Hd و مواردی از این دست را شنیده اید اما در مورد آن ها اطلاعاتی نداشتید، پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مانیتورها در طی سال های پس از تولید، روز به ‌روز پیشرفت چشمگیری داشتند؛ به طوری که از ابتدای تولید آن ها تا به امروز چندین تکنولوژی کیفیت تصاویر معرفی شده است. در یک تعریف ساده اگر بخواهیم کیفیت تصویر را توضیح دهیم می‌توان گفت که کیفیت تصویر به معنای میزان وضوح آن تصویر در یک صفحه نمایش است. کیفیت تصویری که این روزها اکثر صفحات نمایش از آن پشتیبانی می‌کند و همچنین موضوع مقاله امروز ما نیز می باشد کیفیت تصویر HD است

کیفیت تصویر HD

کیفیت تصویر HD چیست؟

از نظر لغوی کلمه HD مخفف high definition می باشد. اما اگر بخواهیم کمی تخصصی تر این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم می توان گفت کیفیت تصویر به میزان پیکسل های تشکیل دهنده یک نمایشگر اشاره دارد. ممکن است بدانید که یک پیکسل، کوچک ترین واحد تشکیل دهنده تصویر یا یک نمایشگر است.

نکته ای که می توان آن را بیان کرد این است که هر چه پیکسل ها به هم نزدیک تر بوده و یا در واقع هر چه تعداد پیکسل های موجود در تصویر بیشتر باشند، کیفیت آن تصویر بیشتر است. اما شاید کلمه p۷۲۰ را نیز شنیده باشید. گفتنی است که این کلمه یا عدد معادل همان وضوح HD است. اما این که چرا از عدد ۷۲۰ برای آن استفاده کردند به دلیل آن است که، تصویری که از ۷۲۰ پیکسل عمودی تشکیل شده باشد، همان وضوح HD را دارد. به همین دلیل ممکن است از کلمه HD به جای p۷۲۰ استفاده شود.

موردی که در مورد پیکسل ها قابل بیان است، این است که تراکم پیکسل ها نیز نقش موثری در کیفیت تصویر دارند. اگر تصویر شما 2 میلیون پیکسل داشته باشد، آن تصویر در یک نمایشگر موبایل 5 اینچی، با کیفیت تر از یک نمایشگر 50 اینچی یک تلویزیون نمایش داده می شود.

پیش از معرفی وضوح HD، تصاویر با وضوح SD (standard definition) یا همانp۴۸۰ به نمایش در می آمدند. اما پس از گذشت چندین سال وضوح 720 یا همان HD وارد عرصه میدان شد. اما نقطه پایان پیشرفت رزولوشن ها همین جا نبود و پس از آن ها تصاویری با وضوح full Hd یا همان p۱۰۸۰ معرفی شدند که کیفیت تصویر بسیار بالایی داشتند.

باید گفت که وضوح تصاویر به اندازه نمایشگر شما وابسته هستند؛ برای مثال اگر تصویر یا ویدئویی با کیفیت SD یا همانp۴۸۰ را بر روی نمایشگری با سایز بزرگ پخش کنید، طبیعی است که کیفیت تصویر به شدت کاهش پیدا می کند و شما احتمالاً تصاویری شطرنجی را خواهید دید.

کیفیت تصویر و متقابلاً اندازه نمایشگری که این روزها افراد اکثراً از آن استفاده می کنند، وضوح HD یا همان ۷۲۰ است که تا حدودی کیفیت تصویر مناسبی را برای کاربر فراهم می کند؛ (این روز ها برنامه ها و فیلم های شبکه های ایرانی نیز با کیفیت HD نمایش داده می شوند. در صورتی که تلویزیون شما از کیفیت HD پشتیبانی کند، شما قادر به دریافت تصاویر با کیفیت بالا هستید.)

در این بخش وضوح تصاویر را در چند دسته بندی تقسیم کرده و توضیحات مختصری از آن ها بیان می کنیم.

تقسیم بندی تصاویر از نظر وضوح و فرمت آن ها

کیفیت تصویر HD

SD (standard definition): این فرمت، به عنوان یک فرمت استاندارد شناخته می شود که از 480 پیکسل عمودی تشکیل شده است. DVD ها قدیمی نیز با همین وضوح ساخته شده اند.

HD (high definition): این فرمت، کیفیت بالا تری نسبت به SD دارد و این به این معناست که از تعداد 720 پیکسل عمودی تشکیل شده است. اکثر نمایشگر ها و ویدئو ها امروزه با همین وضوح تولید و عرضه می شوند.

Full HD: این کیفیت تصویر، وضوح بسیار بالایی داشته و تمامی جزئیات تصویر در آن به نمایش در می آید. تعداد پیکسل های عمودی در این تصاویر 1080 می باشد.

در این روز ها که تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است، ویدئو ها با کیفیت های بسیار بالا تولید خواهند شد؛ اما نمایش تصاویر با کیفیت بسیار بالا نیازمند شروطی است؛ مثلا برای مشاهده یک ویدئو با وضوح HD، اولاً می بایست که آن ویدئو با این کیفیت ساخته و آماده عرضه شود. دوماً نمایشگری که قصد تماشای فیلم HD را با آن دارید بایستی این وضوح را پشتیبانی کرده و سوماً اندازه صفحه نمایش شما باید متناسب با رزولوشن تصویر باشد.

نکته ای که در این میان قابل ذکر است این است که اگر شما بخواهید ویدئویی با کیفیت بالا مثلا 1080 را در نمایشگر HD (که قابلیت نمایش تصاویری با کیفیت 720p را دارد) مشاهده کنید، مشکلی از لحاظ پخش شدن یا نشدن تصویر وجود ندارد اما شما دیگر قادر به دیدن ویدئو با کیفیت عالی 1080 نیستید.

همین تفاوت در وضوح تصاویر و ویدئو ها، تا حدودی تعیین کننده بخشی از قیمت مانیتور ها و تلویزیون هاست. طبیعی است که یک نمایشگر با کیفیت Full HD، قیمت بالا تری نسبت به یک نمایشکر با کیفیت HD داشته باشد.

اگر قصد خرید تلویزیون یا مانیتور را دارید و به یک مشاور متخصص و حرفه ای در این زمینه نیاز دارید تا در خرید به شما کمک کند، روی متخصصان حرفه ای تیم ویم کالا حساب ویژه ای باز کنید. کافیست تا با واحد پشتیبانی وب سایت تماس حاصل فرمایید تا شما را به بخش های مرتبط متصل و از آن جا با مشاوران ما در ارتباط باشید و خریدی مطمئن را تجربه کنید.